Επιλογή Σελίδας

Πρόσθετη πληροφορία για τον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας και Ζωγραφικής σε Ελληνόφωνα και Ξενόγλωσσα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ημερομηνία 12 Απριλίου 2024)

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα τα σχολεία στα οποία ανήκουν οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, να μας αποστείλουν ένα e-mail με το οποίο θα μας ενημερώνουν ότι οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών συμφωνούν για την δημοσίευση του έργου και την αναγραφή του ονοματεπώνυμου της μαθήτριας/μαθητή στο ψηφιακό ή και έντυπο λεύκωμα που θα δημιουργηθεί.

Ευχαριστούμε πολύ
Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού

Νέα Προθεσμία – Ενημέρωση για τον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας και Ζωγραφικής σε Ελληνόφωνα και Ξενόγλωσσα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ημερομηνία: 11 Απριλίου 2024)

**Παρακαλούμε αγνοήστε την παρακάτω ανακοίνωση σε περίπτωση που έχετε ήδη απαντήσει στο ερώτημα που σας θέτουμε και έχει ήδη τακτοποιηθεί. Ευχαριστούμε πολύ.

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,

Σε συνέχεια της επιστολής που σας στείλαμε 11 Δεκεμβρίου 2023, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού αποφάσισε να δοθεί παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, για την (προσκόμιση) αποστολή των υπευθύνων δηλώσεων, όπου οι κηδεμόνες θα δηλώνουν ότι είναι σύμφωνοι να αναγραφούν τα ονοματεπώνυμα των μαθητών/μαθητριών στο λεύκωμα που θα δημιουργηθεί (έντυπο και ψηφιακό) με τα έργα τους.

Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας μπορείτε αντί υπεύθυνης δήλωσης να μας στείλετε απλά ένα e-mail δηλώνοντας υπεύθυνα ότι συμφωνείτε για την αναγραφή του ονοματεπώνυμου της μαθήτριας/μαθητή που κηδεμονεύετε στο λεύκωμα.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού

Σημαντική Ενημέρωση – Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός – ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,

Με την παρούσα επιστολή ζητούμε τη συμπαράστασή σας για το επόμενο βήμα του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Λογοτεχνίας και Ζωγραφικής σε Ελληνόφωνα και Ξενόγλωσσα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που διοργανώθηκε από τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους 2022-2023.

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί από την ανακοίνωση στις 22 Ιουνίου 2023 στον σύνδεσμο http://amis-kazantzaki.gr/diagwnismoi, όπου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, είχαμε αναφέρει την παρακάτω πληροφορία:

«Σχετικά με τα έργα ζωγραφικής, σας ενημερώνουμε ότι προβλέπεται να γίνει έκθεση των έργων στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς και ένα ειδικό λεύκωμα (έντυπο και ψηφιακό) με τα λογοτεχνικά κείμενα και τα έργα ζωγραφικής όλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό. Για αυτό, παρακαλούμε να ενημερώσετε τους μαθητές ότι τα έργα ζωγραφικής που μας αποστείλατε είναι απαραίτητο να μείνουν στο γραφείο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης.»

Για τον σκοπό αυτό θα θέλαμε να ζητήσουμε από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών όπως μας συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση νόμιμα θεωρημένη, με την οποία θα μας δηλώσουν ότι είναι σύμφωνοι να αναγραφούν τα ονοματεπώνυμα των μαθητών/μαθητριών (και το όνομα του σχολείου και η τάξη, όπου είναι διαθέσιμη η πληροφορία αυτή) που συμμετείχαν, στο λεύκωμα που θα δημιουργηθεί (έντυπο και ψηφιακό). Σε περίπτωση που δεν αποσταλεί η υπεύθυνη δήλωση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024, το έργο (λογοτεχνικό κείμενο, ή έργο ζωγραφικής) δεν θα συμπεριληφθεί στην έκδοση.

Το ψηφιακό λεύκωμα θα είναι διαθέσιμο (δωρεάν) στην ιστοσελίδα της ΔΕΦΝΚ http://amis-kazantzaki.gr/ και στον σύνδεσμο http://amis-kazantzaki.gr/diagwnismoi.

Ελπίζουμε οι μαθητές και οι μαθήτριες να αποκόμισαν μια πολύτιμη εμπειρία από την ενασχόλησή τους με τον μεγάλο συγγραφέα, ποιητή και στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη.
Ευχόμαστε καλή πρόοδο σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε την Ενημερωτική Επιστολή εδώ


ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Κατεβάστε το αρχείο σε pdf στα ελληνικά

CONCURSO INTERNACIONAL DE LITERATURA Y DIBUJO PARA ESTUDIANTES DE EDUCACION MEDIA DE ESCUELAS GRIEGAS Y EXTRANJERAS
Descargue el archivo en versión pdf en Español

INTERNATIONAL LITERATURE AND PAINTING COMPETITION FOR SECONDARY SCHOOL STUDENTS
You can download the file in english

CONCOUR INTERNATIONAL DE LITERATURE ET DE DESSIN DESTINE AUX ELEVES DES ECOLES GRECQUES ET INTERNATIONALES DU SECOND DEGRES
Vous pouvez télécharger le fichier en français

– στα γερμανικά (θα ανακοινωθεί σύντομα)



Πληροφορίες:
secretary.siank.gr@gmail.com

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ για τον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό [ενημέρωση 22/6/2023]

– ΠΟΙΗΣΗ
Νικητής: Μιχαήλ Μαγκαφώσης, μαθητής της B΄ τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων. Τίτλος ποιήματος «Le voyageur des mots», στη γαλλική γλώσσα. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ
Επιλαχών: Παναγιώτης Κατζάνης, μαθητής της Α΄ τάξης του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τίτλος ποιήματος «Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ». Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

– ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Νικητής: Thaddée Meurant, μαθητής της τελευταίας τάξης του Γαλλικού Λυκείου «Jean Monnet» Βρυξελλών, Βέλγιο. Τίτλος λογοτεχνικού κειμένου «Je n’ai toujours pas fini mon Odyssée», στη γαλλική γλώσσα. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ
Επιλαχούσα: Ελένη-Αναστασία Μενύχτα, μαθήτρια της Γ΄ τάξης Γυμνασίου Δεμενίκων. Τίτλος λογοτεχνικού κειμένου «Η Παλαιά Παιδαγωγική». Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

– ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Νικήτρια: Μαρία Πηνελόπη Πασπάτη, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης Πανεπιστημίου Αιγαίου, με το έργο ζωγραφικής:

Επιλαχούσα: Οβαννισιάν Μαρία, μαθήτρια 10ης τάξης του Γυμνασίου Maria- A.H. Yeritsyan στην Αρμενία, με το έργο ζωγραφικής:

Ενημέρωση: Σχετικά με τα έργα ζωγραφικής, σας ενημερώνουμε ότι προβλέπεται να γίνει έκθεση των έργων στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς και ένα ειδικό λεύκωμα (έντυπο και ψηφιακό) με τα λογοτεχνικά κείμενα και τα έργα ζωγραφικής όλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό. Για αυτό, παρακαλούμε να ενημερώσετε τους μαθητές ότι τα έργα ζωγραφικής που μας αποστείλατε είναι απαραίτητο να μείνουν στο γραφείο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ευχόμαστε από καρδιάς οι μαθητές και οι μαθήτριες να αποκόμισαν μια ευχάριστη εμπειρία από την ενασχόλησή τους με τον μεγάλο συγγραφέα, ποιητή και στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη.

Η ΔΕΦΝΚ θα είναι πάντα αρωγός για όποια βοήθεια/πληροφορία χρειαστείτε, ακόμη και για την πραγματοποίηση κάποιας εκδήλωσης ή δραστηριότητας για τον Νίκο Καζαντζάκη.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου σας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία.
Για τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη,
Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΦΙΛΩΝ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ (ΔΕΦΝΚ)
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού, λαμβάνοντας υπόψη τη βαθμολογία της Κριτικής Επιτροπής ανακοίνωσε τους νικητές και επιλαχόντες του διαγωνισμού, έναν από κάθε κατηγορία (ποίηση, πεζογραφία, ζωγραφική).

ΠΟΙΗΣΗ
Νικητής: Μιχαήλ Μαγκαφώσης, μαθητής της B΄ τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων.
Επιλαχών: Παναγιώτης Κατζάνης, μαθητής της Α΄ τάξης του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Νικητής: Thaddée Meurant, μαθητής της τελευταίας τάξης του Γαλλικού Λυκείου «Jean Monnet» Βρυξελλών, Βέλγιο.
Επιλαχούσα: Ελένη-Αναστασία Μενύχτα, μαθήτρια της Γ΄ τάξης Γυμνασίου Δεμενίκων.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Νικήτρια: Μαρία Πηνελόπη Πασπάτη, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Επιλαχούσα: Οβαννισιάν Μαρία, μαθήτρια 10ης τάξης του Γυμνασίου Maria- A.H. Yeritsyan στην Αρμενία.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
Οι νικητές/νικήτριες του Διαγωνισμού (ο πρώτος/-η από κάθε κατηγορία, ποίηση, πεζογραφία, ζωγραφική) θα λάβουν «Αναμνηστικό Δίπλωμα» και βιβλία του/ή για τον Καζαντζάκη σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου 2023, το απόγευμα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνάντησης Εθνικών Υπευθύνων της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) στο Ηράκλειο Κρήτης, στην οποία είναι προσκεκλημένοι οι τρεις νικητές.

Η ΔΕΦΝΚ θα απονείμει στους τρεις επιλαχόντες «Αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής» και θα τους προσφέρει ένα ενθύμιο από τη συλλογή του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη.
«Αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής» θα απονεμηθεί σε όλους όσους έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό.

Σημείωση: Τα «Αναμνηστικά Διπλώματα Συμμετοχής» θα σταλούν μέσω email στις σχολικές μονάδες των μαθητών/-τριών, που συμμετείχαν. Οι μαθητές/-τριες που συμμετείχαν μόνοι στον διαγωνισμό (χωρίς τη διαμεσολάβηση του σχολείου τους) θα λάβουν τα «Αναμνηστικά Διπλώματα Συμμετοχής» στο email που δήλωσαν κατά την εγγραφή τους.

Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί αναλυτικό Δελτίο Τύπου σχετικά με τον διαγωνισμό στην ιστοσελίδα http://amis-kazantzaki.gr/ , στο link http://amis-kazantzaki.gr/diagwnismoi και θα σταλεί επίσης στα ΜΜΕ.

Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε όλους τους μαθητές για την συμμετοχή τους.

Δείτε το συνημμένο Δελτίο Τύπου με όλες τις πληροφορίες για τον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό [ενημέρωση 18/6/2023]

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (12/6/2023)

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού σας ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματα για τους νικητές του διαγωνισμού, ένας από κάθε κατηγορία (ποίηση, πεζογραφία, ζωγραφική), θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (20/4/2023)

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού σας ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματα για τους νικητές του διαγωνισμού, ένας από κάθε κατηγορία (ποίηση, πεζογραφία, ζωγραφική), θα έχουν ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου 2023.

Θα θέλαμε, επίσης, να σας υπενθυμίσουμε ότι η αποστολή των έργων Λογοτεχνίας μπορεί να γίνει και μέσω e-mail. Το e-mail αποστολής είναι secretary.siank.gr@gmail.com και απαραίτητο να αναγράφεται ως θέμα: «Διαγωνισμός».

Τα έργα Ζωγραφικής είναι ανάγκη να ταχυδρομηθούν στην παρακάτω ταχυδρομική διεύθυνση, που έχει δοθεί, για την ορθότερη αξιολόγηση από τους υπεύθυνους της κριτικής επιτροπής:

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΙΛΩΝ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τ.Θ. 1009,
Τ.Κ. 71001
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Επικοινωνία:
Τηλ. Γραφείου: (+30) 2810 333993
Κινητό: (+30) 6937 427898

Η αποστολή των λογοτεχνικών έργων (μέσω e-mail ή ταχυδρομικώς) και των έργων ζωγραφικής (ταχυδρομικώς) θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τέλη Μαΐου 2023. Παρακαλούμε να υπολογιστεί ο χρόνος της ταχυδρομικής άφιξης, ώστε τέλη Μαΐου να έχουν φθάσει τα έργα στον προορισμό τους, ΟΧΙ να ταχυδρομηθούν τότε.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.
Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ (8/3/2023)

Η Οργανωτική Επιτροπή επιθυμώντας να διευκολύνει τους συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό αποφάσισε να κάνει δεκτή την αποστολή των έργων Λογοτεχνίας και μέσω e-mail.
e-mail αποστολής: secretary.siank.gr@gmail.com και να αναγράφεται ως θέμα «Διαγωνισμός».

Τα έργα Ζωγραφικής είναι ανάγκη να ταχυδρομηθούν στην παρακάτω ταχυδρομική διεύθυνση που έχει δοθεί για την ορθότερη αξιολόγηση από τους υπεύθυνους της κριτικής επιτροπής:
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΙΛΩΝ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τ.Θ. 1009,
Τ.Κ. 71001
Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:
Τηλ. Γραφείου: (+30) 2810 333993
Κινητό: (+30) 6937 427898

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ (ενημέρωση 3/2/2023)
Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής στον διαγωνισμό η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε μια μικρή παράταση για τις δηλώσεις συμμετοχής.
Έτσι η τελευταία προθεσμία υποβολής συμμετοχής ορίζεται η 15η Φεβρουάριου, 2023.
Σας ευχαριστούμε

Σχετικό πληροφοριακό υλικό:

Α. Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη
Κάποιοι προτεινόμενοι σύνδεσμοι από την ιστοσελίδα είναι οι εξής:

Βιογραφία Νίκου Καζαντζάκη

Εργογραφία Νίκου Καζαντζάκη

Β. Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη
Κάποιοι προτεινόμενοι σύνδεσμοι από την ιστοσελίδα του μουσείου είναι οι εξής:

Σύντομη βιογραφία

Η ζωή και το έργο

Εργογραφία:

Εικονική Περιήγηση στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

Σημείωση για τους Εκπαιδευτικούς:
Σε περίπτωση που θα θέλατε να προβάλετε στην τάξη το ντοκιμαντέρ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, 1883-1957», (Παραγωγή Μουσείου Καζαντζάκη), ή την ταινία «Νίκος Καζαντζάκης, ένας ανήσυχος ταξιδευτής», (Παραγωγή Μουσείου Καζαντζάκη), η οποία είναι ένα ταξίδι κινούμενης εικόνας με τον Νίκο Καζαντζάκη στην Ευρώπη και την Ασία του 20ού αιώνα, σας παρακαλούμε να απευθυνθείτε απευθείας στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στο email: info@kazantzaki.gr αναφέροντας ότι το χρειάζεστε στο πλαίσιο του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Λογοτεχνίας και Ζωγραφικής σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που διοργανώνει η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Γ. Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Οι Σελίδες Νίκου Καζαντζάκη από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης (IMK)

Ψηφιακή Περιήγηση στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
Στον σύνδεσμο μπορείτε να επιλέξετε να δείτε τη Συλλογή Νίκου Καζαντζάκη.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.
Για τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη,
Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού